Waarom deze doseringen?

Waarom deze doseringen?

Het is je misschien opgevallen dat de meeste doseringen van de vitamines in Apexx01 een stuk hoger liggen dan de ADH (Algemene Dagelijkse Hoeveelheid), of tegenwoordig de RI (Referentie Inname). Ook zijn er voor een gedeelte van de ingrediënten geen ADH’s of RI’s vastgesteld. Ontdek hier de reden achter onze bewuste keuze voor voedingswaarden en de impact die de Apexx01 formule kan hebben op jouw welzijn.

In Apexx01 hebben we gekozen voor orthomoleculaire hoeveelheden – ver boven de minimale ADH’s. Waarom? De Algemene Dagelijkste Hoeveelheid is enkel gebaseerd op de minimale dagelijkse hoeveelheid die nodig is voor de gemiddelde bevolking om deficiëntieziektes, zoals scheurbuik, te voorkomen. Het kan dan ook zeker zinvol zijn om hogere doseringen in te nemen. Veel mensen hebben baat bij hogere doseringen, echter zijn er geen optimale dagelijkse doseringen vastgesteld. Een goed voorbeeld is vitamine D. Wij kennen in Nederland een ADH van 5 milligram per dag. De Gezondheidsraad heeft recent geadviseerd dat ouderen en mensen wiens huid niet of nauwelijks aan de zon wordt blootgesteld, een veel hogere dosis nodig hebben van zo’n 400% van de ADH.Orthomoleculaire wetenschap streeft simpelweg meer naar de optimale hoeveelheden en focussen op het verbeteren ons welzijn. Deze wetenschap is een alternatieve geneeswijze waarbij extra vitaminen- en mineralensupplementen worden genomen. In Nederland wordt over het algemeen te weinig groente en fruit gegeten en teveel gesnoept, maar zelfs al zouden we enkel gezond eten, dan nog wordt de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vaak niet gehaald. Orthomoleculaire hoeveelheden zorgen er op die manier voor dat ons lichaam wordt voorzien van voldoende bouw- en voedingsstoffen, zodat er altijd een voorraad aanwezig is waar je lichaam gebruik van kan maken.

Een deel van de ingrediënten in Apexx01 heeft geen officiële ADH. Deze ingrediënten worden namelijk niet als essentieel gekenmerkt en hebben daarom geen ADH of IR gekregen van de Gezondheidsraad. We hebben deze ingrediënten echter toegevoegd omdat ze, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, enorm veel voordelen bieden. Neem bijvoorbeeld Reishi: een krachtige adaptogene paddenstoel met een rijke geschiedenis in de traditionele geneeskunde. Modern onderzoek suggereert dat Reishi je immuunsysteem kan versterken, stress kan verminderen en jouw algehele welzijn kan verbeteren. Ook collageen is een waardevol en effectief ingrediënt. Het ondersteunt bijvoorbeeld de gezondheid van je huid en gewrichten, bevorderen een jeugdige huid, sterker haar en nagels, en dragen bij aan je holistische welzijn.

Alle ingrediënten in Apexx01 zijn zorgvuldig gekozen en zijn GRASS (Generally Recognised as Safe Substances) compliant. Ook de hoeveelheden in Apexx01 zijn uitvoerig getest, afgestemd op basis van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en kunnen ze op geen mogelijke manier schadelijk zijn. Meer weten over de ingrediënten en voordelen? Lees hier meer!

Keywords: orthomoleculair, doseringen, supplementen, alles-in-een supplement, ingrediënten.

Terug naar blog