Waarom supplementen?

Waarom supplementen?

In onze drukke en moderne samenleving streven velen van ons naar een gezonde levensstijl. Veel doen dit door bewuste keuzes te maken omtrent voeding, en te proberen alle essentiële voedingsstoffen uit het dieet te halen. Maar zelfs met veel toewijding kan het soms een uitdaging zijn om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Nou is het niet zo dat we per se supplementen nodig hebben. Misschien leef je je hele leven wel zonder supplementen te hebben gebruikt en gaat dat prima. Dat is zeker mogelijk, maar toch zijn er een aantal redenen waarom je zou kunnen overwegen toch eens naar supplementen te kijken. Ten eerste kampt ons moderne voedselsysteem met uitdagingen die invloed hebben op de voedingswaarde van ons voedsel. Moderne landbouwmethoden, bodemuitputting, genetische manipulatie, en lange opslag- en transporttijden resulteren in voedsel dat minder voedingsstoffen bevat dan vroeger. Zelfs als we ons uiterste best doen om gezonde voeding te consumeren, is het mogelijk dat we niet alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft voor optimale gezondheid.

Bovendien is de wereld op meer vlakken veranderd en ademen we daardoor ook dagelijks giftige stoffen in (nog niet te spreken over wat we consumeren en in ons lichaam stoppen). Er wordt meer van ons lichaam gevraagd en je lichaam heeft daarom ook meer voedingsstoffen nodig om de toxines te bestrijden. Met de beperkende voedingsstoffen die tegenwoordig in ons voedsel te vinden zijn, wordt dat natuurlijk ook een grotere uitdaging.

Daarnaast heeft onze veranderde levensstijl ook invloed op onze voedingsbehoeften. Veel mensen leiden een zittend bestaan en werken lange uren achter een bureau. Hoewel we mogelijk minder calorieën nodig hebben, blijft onze behoefte aan essentiële voedingsstoffen onveranderd. Het kan daarom een uitdaging zijn om al deze voedingsstoffen binnen te krijgen zonder overmatig te eten. Ook is het inmiddels bekend dat, hoe ouder we worden, hoe minder voedingsstoffen ons lichaam opneemt. Vaak komt dit doordat we meer medicatie gebruiken naarmate we ouder worden, en dat kan de opname van voedingsstoffen ook belemmeren. Maar ook voor de jongere generaties die nog actief sporten, kan het lastig zijn om de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen, juist omdat ze een fit leven hebben en veel bewegen. Wanneer je een actieve levensstijl hebt, heeft je lichaam ook meer voedingsstoffen nodig voor de juiste energieproductie en herstel.Dus, waarom supplementen? Supplementen ondersteunen je dieet om ervoor te zorgen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Zeker als we kijken naar de combinatie van minder voedingsstoffen in ons voedsel, meer gemanipuleerd voedsel, en onze huidige levensstijl – dan zijn de voedingsstoffen die we binnenkrijgen vaak niet meer dan gemiddeld. Om echt het beste uit jezelf te halen, kun je supplementen gebruiken die je dieet ondersteunen.

Keywords: supplementen, voedingsstoffen, levensstijl, gezondheid

Terug naar blog